2023-08-09
一番啲壽司出名大件,人稱「相撲手壽司」而我鐘意食日本野,但唔食魚生,呢間都有好多熟壽司選擇,好適合大人細路一齊嚟食。🩷鵝肝壽司2件 $76鵝肝壽司黎講呢間價錢算實惠,鵝肝都比較大件,外皮香脆鵝肝肥美,入口即溶,非常香。而且食得出係真鵝肝,吾係鴨扮😹 鵝肝唔係間間都有,有就試下喇👍🏻🤎肉鬆手卷 $11由細到大都鐘意食,好抵食!11蚊咋,一個壽司既價錢買到一個手卷,味道方面都唔錯 係我喜歡既味道👍🏻係豬肉鬆黎不是魚肉鬆❤️芝麻八爪魚手卷$14芝麻帶嚟香氣,而八爪魚就有啲口感。隻八爪魚好大隻,呢款手卷嘅口感同味道都幾好,都係重量級黎。🧡芝士年糕 $35有睇開我既食博,應該可以留意到我經常都有揀啲糯米製品,😹就黎可以做芝士年糕達人!呢間都係好食果款黎,個皮外脆內軟,有芝心流出!💜一口芝士 $38呢個份量比起想像中大同多,炸左既芝士🧀️ 外脆而芝士味就重啲,我就係鐘意食呢啲。👍🏻食完之後好滿足🤰🏻贈送甜品- 🍈日本蜜瓜準備埋單,, 服務員叫我食埋甜品先走,服務員非常細心、態度都好溫柔👍🏻 估唔到一番有飯後甜品送,日本蜜瓜非常鮮甜🫶🏻令到呢餐晚餐非常圓滿一番日本料理提供好多款式嘅日本料理選擇。重點推介
🩷鵝肝壽司2件 $76
🤎肉鬆手卷 $11
❤️芝麻八爪魚手卷$14
🧡芝士年糕 $35
💜一口芝士 $38
贈送甜品- 🍈日本蜜瓜
一番日本料理提供好多款式嘅日本料理選擇。重點推介鵝肝壽司真係真係好好食👍🏻我專程為佢而黎,大家不妨一試!一番嘅食物份量比一般既大,真係好岩一家大細去,分享一齊食,尤其都係鐘意食日本野 、大食既人。
精明之選抵食夾大件· 一番日本料理 (元朗)
📍元朗教育路29號地下C號舖