2022-07-24 727 瀏覽
成日被ig吸引到嘅係佢哋蜜瓜希臘乳酪芝士蛋糕,外型實在好靚,啱哂食好嘢之餘有得打咭嘅我😍餐廳係香港首間主打 yogurt cheesecake專門店💁🏻‍♀️亦有少量鹹食供應、咖啡同茶飲,鍾意佢哋走優雅風裝潢,加上樓底高,空間感十足。同朋友嚟high個tea🫖非常享受又舒適😌😌*日本蜜瓜希臘芝士乳酪蛋糕 ($118)店員好細心地將蜜瓜預先起皮,食嘅時候自然方便啲啦👍🏻頂部係一層啫喱,泛起閃閃金箔✨酸酸甜甜乳酪再配一層cream cheese,口感層次豐富既滑又creamy😋最底層用上爽甜多汁嘅日本蜜瓜,加埋上面層層疊食材估唔到幾夾 ☑️ 最surprise 整體感覺輕盈啲😍可能用上希臘芝士乳酪唔會平時食蛋糕咁容易覺得膩👍🏻*鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕 ($88)季節限定款式 - 鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕🍰好清新感嘅一款蛋糕,豐盈斑蘭mousse、中層係酸酸甜甜鳳梨粒,又fresh又開胃。而且每口都帶輕輕椰子香 💯 *Coconut Cheese Topped Tea ($58)亦係最新推出夏日特飲🍹面頭奶蓋飲到帶椰香🥥配埋清清地茶底,清新得多,完完無負擔感👏🏻

*日本蜜瓜希臘芝士乳酪蛋糕 ($118)
店員好細心地將蜜瓜預先起皮,食嘅時候自然方便啲啦👍🏻

*鳳梨斑蘭椰香希臘乳酪芝士蛋糕 ($88)

2022-07-13