對利苑印象都係一間高級酒樓,好似適合同長輩食飯,無特別都唔會要去,同埋都係新年食佢嘅棗皇糕。呢排知道利苑旗下有間叫利小館,就係元朗利苑隔離,見YOHO佢地新開張,就去左食啦。去到已經7點幾,排隊等位,咁岩安排到坐卡位YEAH! wechat落單仲有95折!!!點左蘿蔔絲酥餅、南翔小籠包、焦糖排骨、上湯焗海蝦煎麵,仲有一個燉湯。燉湯同蘿蔔絲酥餅好快就上左,一盅燉湯2個人Share都OK同足料,蘿蔔絲酥餅同出面其他酒樓比唔平架要成$33,但想食都照叫啦,個質素對得住個價錢嘅。之後小籠包都唔錯,皮夠薄。煎麵夠脆身,焦糖排骨有少少肥,唔經唔覺嗌左咁多炸野,好邪惡呀。開張呢輪仲有$10棗皇糕優惠,個優惠都有幾多步驟,再要每人食夠$100先得,好彩我地都夠,棗皇糕真係好好味,宜家諗起都想食呀。
燉湯

上湯海蝦煎麵
焦糖排骨

棗皇糕
20 分鐘 (堂食)
燉湯
棗皇糕