2017-06-02 68 瀏覽
今日又係放假睇醫生既日子,係中間既BREAK決定去一間好D既餐廳好好對自己。OPENRICE 見到呢間望落D嘢好好味咁,所以就訂左枱,豪一豪。去到真係呆一呆,好伏,成間舖一個人都無,唔係呀,中午一個客都無。 但男人入左餐廳,叫佢出黎咁瘀既嘢佢唔會做架,硬住頭皮一試,叫左幾個小菜。晾衣白肉叫呢個因為網上好多人叫,好似好勁咁。但我就真係唔多鐘意D麻辣味,旁邊果個話好OK,好清,但一定要連醬食先好味,算我唔識欣賞。手工擔擔麵呢個就真係喜出望外,仲係最平既一個。真係超好食,完全同平時既上海舖唔一樣,平時既係得辣同花生醬,呢個唔同好胃,甜酸辣都控制得好好,其實唔覺辣,同勁開胃,仲要麵又煮得剛剛好,肉又好味,總之成個都好好味,我連湯都飲埋宫保荔枝蝦球叫呢個係有人話食D 唔同D 既嘢D 蝦真係好大隻, 仲好爽口。落荔枝肉炒蝦我都係第一次食,都幾新鮮,但就酸左少少。烤羊肉串呢個羊肉一D 都唔"SO", 軟硬度適中。整體既質素都好好,但就係貴左少少,如果可以平少少,就係尖沙咀既唔錯選擇。

晾衣白肉

手工擔擔麵

保荔枝蝦球
叫呢個係有人話食D 唔同D 既嘢

烤羊肉串
呢個羊肉一D 都唔"SO", 軟硬度適中。

2017-05-11
  • 手工擔擔麵