餐廳: 金公館 (康怡廣場北座)
資訊:

2018-09-25 950 瀏覽
今日黎左太古城間aeon 度買野, 買完就過左對面既康怡廣場, 3樓呢間金公館似乎幾正咁😝二人套餐都幾多野食👍杏汁白肺湯第一樣黎既就係呢個白肺湯, 味道清甜無味精👍👍住家感覺☺湯料都好足👍香蔥滷豆乾粒呢款餐前小食係豆乾粒, 有少少硬淨, 不過都滷得幾入味既👍家常酸辣粉呢碗酸辣粉, 酸辣度適中👍粉絲好煙韌, 咀嚼感好好😍麻辣水煮桂魚片魚片既份量非常足料👍裝滿咁滯😂鮮甜魚肉配埋惹味麻辣, 一淡一濃呢個配搭簡直係天衣無縫😍京滷鴨舌鴨舌滷得好入味👍而且煮得比較稔身, 好育合我地食既時候妹下妹下咁🙈烤北京填鴨(半隻)食北京菜點少得北京填鴨呢😍呢度只係半隻分量已經好足夠, 皮香肉嫩🤤配埋個薄皮, 夾埋香蔥青瓜哈蜜瓜同埋各式醬料包住一齊食, 既惹味又唔會整到周圍都係😝味菜豉椒炒豬青肉青椒, 紅椒, 洋蔥都爆香左, 豬青肉食落口個質感似豬頸肉, 肉質都係偏爽唔會梅😍乾煸四季豆呢個做法能夠有效去除四季豆本身因為鐵質高, 而咬落去d 牙齒會有唔舒服既感覺😂而且都炒得入味👍靈芝菇炒萵筍絲最後食番個清清地既蔬菜都係唔錯架, 萵筍切絲等你較容易夾起👍

二人套餐都幾多野食👍

香蔥滷豆乾粒

呢款餐前小食係豆乾粒, 有少少硬淨, 不過都滷得幾入味既👍

家常酸辣粉

呢碗酸辣粉, 酸辣度適中👍粉絲好煙韌, 咀嚼感好好😍