2018-08-03 2051 瀏覽
餐廳位置在麥當勞道,聽落好似好隔涉,但其實喺金鐘坐的士上去係唔使跳錶,又或者可以喺金鐘坐12 A巴士喺麥當勞度落車上到餐廳,覺得地方好闊落,可能位置嘅關係,人流唔算多,外國客人比本地客人還要多,原來外國人都喜歡中式齋菜呢!一入到餐廳就會見到「心無可住」四隻毛筆大字,即刻覺得好有靈氣。由於之前食滯咗,今餐食齋清清地我覺得好適合,你揀齋菜都好多款式選擇,我哋4個人叫咗一個湯、兩個點心、三個主菜同埋兩碗白飯,由於每道菜都算好足料,所以都食得好飽。紅燒竹笙素翅:我哋叫咗一煲,係夠六個人食嘅,裏面有好多素翅,雖然唔係真翅,但係仍然好鮮味,唔知佢點樣煮出嚟嘅呢?我覺得食素翅好好,因為比較環保同埋保護生態,又食到魚翅嘅鮮味點心:我哋叫咗帝苗餃同埋炸饅頭,帝苗餃裏面唔知係唔係皇帝菜?我都食唔出,但係清清地唔錯,炸饅頭仲跟埋桂花汁,呢個配搭好特別主菜我哋叫咗野菌腐皮卷,入面啲菇包到實晒,最難得係雖然上面淋左汁,但腐皮依然好脆第二個主菜,我哋叫咗香草焗淮山猴頭菇,呢碟餸裏面香草味係超級超級濃,我都係第一次咁樣配搭黎食,除咗猴頭菇仲有淮山,淮山食落去好似香草薯仔咁樣,我都係食完先知原來係淮山嚟嘅最後一個主菜

最後一個主菜係翡翠竹笙千層,翡翠即係西蘭花,仲有勁多竹笙同埋豆腐卷,呢碟餸係好清, 正好中和返之前兩碟味道比較濃嘅主菜!

除咗好味,上菜仲好快,服務又好!值得一讚!