2022-08-03
前排同朋友去完東岸公園睇靚景,行到攰就當然要食埋晚飯至走。今次搵左一間位於天后既西餐廳🍴食晚餐!我地最鐘意呢個「芝士四重奏薄餅」。薄餅底軟熟又唔太厚身,配上各款芝士,食落味道香濃,再塗上一層厚厚既茄汁醬,食落都幾惹味。如果可以放多啲芝士,有一種拉絲就更邪惡啦!呢間餐廳最特別嘅就係「流心龍蝦湯牛角包🥐」。喺香脆嘅牛角包中間,裝滿熬製10小時以上嘅龍蝦湯。一切開中間就做到一個濃湯流心嘅效果❤️,睇落夠哂特別👍🏻。飲濃湯時候,再配上香脆嘅牛角包🥐,就好似飲緊酥皮湯一樣😂。我地仲點左呢款「香煎美國安格斯封門牛柳配紅酒汁」,牛肉用迷迭香調味,再慢煮,食落口感軟腍,仲帶點肉汁。幸好酒味唔算好濃,味道只係帶點微微酒香👍🏻!最後我哋仲叫咗一杯雞尾酒飲添,呢杯Autumn 飲落甜甜酸酸,帶一點菠蘿同埋西柚嘅香味,岩哂依家咁熱既天氣。🥰我覺得餐廳嘅嘢食都唔錯,而且環境都幾舒服。有興趣朋友不妨嚟試下~