每次經過都大排長龍嘅日式家庭料理餐廳,為左食到佢所以早啲出嚟排隊,點知比我即刻入到(lucky😙),入到去比想像中再大間啲,裝修都好有和風感覺,簡潔木系為主。餐牌可選擇米飯、主食、冷盤,另外可以加小食同甜品。🤩🍚今次叫左個明太子飯,鮮味十足,鹹鹹香香咁好適合用黎送飯。而飯亦都煮得好好,水分軟硬適中,係份量較少。至於主食就叫左月見博多地雞團子,其實即係雞肉漢堡加隻生雞蛋黃(親子丼嘅概念)用左類似照燒醬去送,都係非常好送飯嘅味道。而且雞肉夾雜住軟骨,口感更加豐富。而冷盤就叫左鮭魚白雪山藥,除左魚肉之外另外都有薯仔,以沙律黎講就偏膩。總體黎講算係一個不過不失嘅家庭式餐廳,每樣野食份量唔算多,不過食落其實都夠飽。可惜就係冇想像中咁好食咁surprise,唔知點解要排咁耐🧐,仲有就係係叫下叫下其實都唔算平,cp值一般。

餐牌可選擇米飯、主食、冷盤,另外可以加小食同甜品。🤩

2024-07-11