2023-10-09
一方堂日式居酒屋係度真係好有特色,我哋今日嚟食嘅精選二人餐真係夠豐富!首先試咗個鮟康魚乾,個魚乾肉質鮮嫩,經過烤焗後更加香脆,好好味!菠菜油楊沙律亦都好出色,菠菜爽脆,拌埋油楊沙醬汁,清新又開胃。接下嚟嘅主菜有三款,首先係刺身盤,有三文魚、甜蝦同帆立貝。三文魚新鮮彈牙,甜蝦鮮甜多汁,帆立貝口感滑膩,每一款都好美味。仲有兩個串燒,燒雞頸肉同埋黑豚腩。燒雞頸肉炭燒得剛剛好,肉汁豐富,口感嫩滑,真係好好食!黑豚腩肉質鮮嫩,脂肪分佈均勻,入口即化,讚!最後仲有四粒吉列廣島蠔同埋兩碗牛肉稻庭烏冬。吉列廣島蠔新鮮肥美,鮮甜多汁,令人回味無窮。牛肉稻庭烏冬湯底濃郁,牛肉軟嫩,烏冬彈牙,一碗暖心又滿足。總括而言,一方堂日式居酒屋嘅精選二人餐真係物超所值,每一道菜都經過精心烹調,味道鮮美,質量高。如果你鍾意日本料理同埋居酒屋風格,一定要嚟一試!