2022-11-09 1471 瀏覽
🍚平時去開深水埗食萬發,但係有次朋友推介呢一間,佢形容呢間係高級版萬發,價錢貴少少,裝修好少少,嘢食都好少少,所以今次約埋成班friend去試吓!🍚脆皮豬手豬手夠味,外皮好脆,配咗個芥末醬,係好食,推介一定要嗌🍚炒牛柳粒嚟到唔知係炒牛柳粒定炒翠玉瓜,呢個明顯萬發嘅傻仔牛柳粒出色勁多,可以唔使嗌,除非你好鍾意食翠玉瓜😂🍚炸墨魚餅唔錯,創意菜式🍚生炒臘味糯米飯正常發揮,就冬天係要食下糯米飯嘅🍚籠仔芥蘭正常菜,因為有梅菜,所以味道好足夠🍚拔絲咕嚕肉唔知拔絲位係邊,冇乜特色,就係正常咕嚕肉菜式,用咗新鮮菠蘿🍚海鮮小炒王真海鮮,有鮑魚仔,同平時嘅小炒王好唔同。食落有驚喜,用嘅海鮮都幾好食!🍚汽水一罐要$20,唔捨得嗌。只帶紅酒可以免開瓶費,自帶啤酒每支$20,自帶蛋糕都唔收切餅費,見到隔籬枱有人喺隔離甜品舖攞咗一碟甜品過嚟食😆🍚如果一大班friend,我諗我都會再encore!

🍚脆皮豬手
豬手夠味,外皮好脆,配咗個芥末醬,係好食,推介一定要嗌

🍚炒牛柳粒

🍚炸墨魚餅
唔錯,創意菜式

🍚生炒臘味糯米飯
正常發揮,就冬天係要食下糯米飯嘅

🍚籠仔芥蘭
正常菜,因為有梅菜,所以味道好足夠

🍚拔絲咕嚕肉
唔知拔絲位係邊,冇乜特色,就係正常咕嚕肉菜式,用咗新鮮菠蘿

🍚海鮮小炒王

🍚如果一大班friend,我諗我都會再encore!