2023-09-30
近排天氣時冷時熱就突然有種好想打邊爐既諗法出左黎 🥹難得搵到一間環境大又舒服既打邊爐 😌坐係大西北既話黎呢到都唔錯選擇 而家惠顧仲會有88折優惠💦🌟藥膳雞半鍋 💰$188超足料既邊爐湯底鍋,夠哂養生 😂比較多藥用食材料係鍋裡面加上2個人既話要半隻雞都夠食,留返肚仔食其他 🤣 雞都算嫩肉 🐓係黃洒雞黎、醃得好入味 👍🏻🌟頂級安格斯牛肉 💰$178新鮮即切牛肉同時夠厚片嫩滑牛味濃郁,油脂分布平均🌟黑松露墨魚滑 💰$108松露味好出,同時又無蓋過墨魚滑本身既味道仲要打到起膠🤣 食落好彈牙好食 😋🌟大大粒雲吞 💰$78包住粒粒爽口彈牙既大蝦皮薄餡靚、唔太粉經過煮熟後索埋湯底更鮮甜 😝🌟黑松露蟹肉餃 💰$68似蝦餃仔既感覺、薄皮包住蟹肉絲🌟蟹籽百花油炸鬼 💰$68炸得好香口、半脆卜卜有埋蟹籽多份回甘味道🤨🌟山水滑豆腐 💰$38豆腐細滑幼嫩,而且鮮甜道足夠 🥹🌟即炸芋件 💰$38炸到外層鬆脆內裡又似起沙既質感 🤣即叫即新鮮炸起,炸過既芋頭仲更加甜 🫢🌟皇帝菜 💰$38新鮮鮮甜、份量足夠二人食🌟凍竹庶水 💰$68咁熱天氣好岩飲返清涼野 🧊甜度適中,適合1至2人飲
就突然有種好想打邊爐既諗法出左黎 🥹
難得搵到一間環境大又舒服既打邊爐 😌
坐係大西北既話黎呢到都唔錯選擇
而家惠顧仲會有88折優惠💦
🌟藥膳雞半鍋 💰$188
超足料既邊爐湯底鍋,夠哂養生 😂
比較多藥用食材料係鍋裡面
加上2個人既話要半隻雞都夠食,留返肚仔食其他 🤣
雞都算嫩肉 🐓係黃洒雞黎、醃得好入味 👍🏻
🌟頂級安格斯牛肉 💰$178
新鮮即切牛肉同時夠厚片
嫩滑牛味濃郁,油脂分布平均
🌟黑松露墨魚滑 💰$108
松露味好出,同時又無蓋過墨魚滑本身既味道
仲要打到起膠🤣 食落好彈牙好食 😋
🌟大大粒雲吞 💰$78
包住粒粒爽口彈牙既大蝦
皮薄餡靚、唔太粉
經過煮熟後索埋湯底更鮮甜 😝
🌟黑松露蟹肉餃 💰$68
似蝦餃仔既感覺、薄皮包住蟹肉絲
🌟蟹籽百花油炸鬼 💰$68
炸得好香口、半脆卜卜
有埋蟹籽多份回甘味道🤨
🌟山水滑豆腐 💰$38
豆腐細滑幼嫩,而且鮮甜道足夠 🥹
🌟即炸芋件 💰$38
炸到外層鬆脆內裡又似起沙既質感 🤣
即叫即新鮮炸起,炸過既芋頭仲更加甜 🫢
🌟皇帝菜 💰$38
新鮮鮮甜、份量足夠二人食
🌟凍竹庶水 💰$68
咁熱天氣好岩飲返清涼野 🧊
甜度適中,適合1至2人飲用 👍🏻
麻極手工火鍋料理 (元朗)
📍地址:元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場1樓2-3號舖
☎️ 電話:26605996
#香港美食#新界美食 #元朗美食 ##啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #相機食先#香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊 #港式 #火鍋
#打邊爐 #麻辣
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852
#bearbeareat
#bearbeareat元朗