2019-08-20 17 瀏覽
難得weekend得閒同男人上山頂浪漫一番, 上到山頂又大風又大霧, 食過午餐行完凌霄閣, 就喺山頂廣場門口位, 有條樓梯吸引咗。店員帶我地入座後, 見到有架甜品車有好多精緻既甜點, 我地就揀咗甜品buffet$158。首上每人會有兩款甜點先上枱, 係柚子冬甩同提子酥皮, 我鍾意柚子冬甩, 外面係炸冬甩沾糖, 裡面係清甜既柚子餡💕甜品車上其實都放咗好多精緻既甜點同蛋糕, 有新鮮生果杯, 甜品杯類, 撻類同蛋糕類。生果杯既生果好新鮮清甜, 我仲食多杯添~本身我喜歡Earl Grey Tea, 竟然有 Earl Grey Opera Cake啱哂我。 仲有朱古初蛋糕都唔錯。仲有柑子撻都好鍾意, 酸酸甜甜, 面頭仲有軟綿綿既糖霜蛋白, 同餅底成正比。傾下食下, 又過咗一個優閒既下午, 一邊傾計一邊食甜品特別開心💕

生果杯既生果好新鮮清甜, 我仲食多杯添~