2017-01-19 618 瀏覽
一班朋友gathering食飯吹水,當然要搵間坐得舒服,食物又OK的餐廳,今次㨂左黃埔的丼丼亭。苦瓜豚肉釜飯,好有港式煲仔飯的感覺。底下全部都係卜卜脆的飯焦,呢排天氣咁凍,食呢個真係啱晒,暖笠笠。刺身拼盤,包括有三文魚、吞拿魚、三文魚籽等,每一款都好新鮮,而且仲要係每一片都咁厚,食落好有口感。另外,經餐廳的經理介紹,店舖的招牌菜係原條鰻魚天婦羅喇。一開始都會帶少少懷疑,呢種煮法的鰻魚食落會唔會好腥,但原來炸過的鰻魚,好香口,而且一啲腥味都無,好彩無走寶。最後就係松葉蟹梅子海鮮鍋,我地追加左一份安格斯牛肉,加埋豆腐、冬菇、海鮮及蔬菜等等的配料,真係好滿足的一餐呀😆。

2016-12-15