2019-10-12 280 瀏覽
在銅鑼灣要找一個地方食飯,真係一個大抉擇,因為銅鑼灣實在太多選擇啦,中西,日,韓,應有盡有。😅⋯⋯最後決定去時代廣場後邊街⋯⋯耀華街,百樂中心係一座包括好多種類嘅食肆的商業中心!最後選擇了這間叫Zapp的餐廳,一出閘就見到綠悠悠設計,用假葉代替牆身,地下放了幾盤小盆栽。好鍾意佢門面設計,大自然feel正門有闥小小玻璃櫃,放置一些酒給顧客去選擇。右手面放置了大約十張枱,面積細細,但同時亦可以令員工更加有貼心服務。👍⋯⋯先來一個新鮮無花果沙律,其實本人不大喜歡食無花果,但朋友極力推薦,那就一試,食落好新鮮,帶有小小甜品,而且果入面細粒粒果實,好特別,沙律而且加有少量合桃,芝士。沙律汁量剛剛好!湯,今天是野菌菇湯,好濃厚菇香味,連一直咀刁朋友都👍⋯⋯creamy! 再加上碟旁邊二片面包,外面小小脆,入面.......嘩好軟身呀⋯⋯👍👍👍😋😋😋⋯⋯希望主菜亦不會失望,果然大蝦意大利,無令我失望、本人好鍾意食蝦,尤其是當咬落去有爽的聲音!好爽,要靠材料新鮮和你廚師手藝。寧靜的環境下食飯,給人放下憂愁去享受寜靜!
  • 無花果橙柳合桃沙律