2020-04-04 641 瀏覽
呢間蛋cake shop由佢一開既時候我已經好鍾意,佢每款蛋糕都好靚而且又係戚風蛋糕,食落都無咁肥,啱晒我呢d鍾意食蛋糕又怕肥既人.見到佢既蛋糕櫃面真係睇到唔願走,諗左好耐先買到呢4款.巴伐利亞系列,一見到就覺得整得神級靚,上層既啫喱通透,內裏釀入左好多食用花同水果,食用花顏色優雅而且成個花形同花紋都十分完整.日本白桃巴伐利亞用白桃為主配襯藍莓同士多啤梨放進啫喱內餡,藍莓同士多啤梨既微酸莓味中和甜度較高既白桃,味道清新.底下再以檸檬芝士慕絲做底,好creamy香滑.紅莓荔枝巴伐利亞對比起白桃甜度無咁高口味比較清爽.紅桑莓唔會過酸令荔枝清甜味更突出.呢種清爽又唔膩既蛋糕咁啱春天食.英國伯爵茶係店內推介當然要試下,戚風蛋糕充滿伯爵茶葉粒,入口好香伯爵茶果種獨有既彿手柑香味,香味馥郁.內裏包住既cream夠輕又唔會好膩,食左都唔覺肥!蛋糕面上仲有伯爵茶cream雙重風味更濃郁,迷你朱古力馬卡龍咬落脆口又唔會過甜,仲好香朱古力味.日本柚子清香,淡淡柚子酸可以清新下口腔做飯後甜品一流.蛋糕上既小雛菊點綴左成件蛋糕,雖少但十分精緻.

見到佢既蛋糕櫃面真係睇到唔願走,諗左好耐先買到呢4款.

$210 (宵夜)
  • 伯爵茶戚風
  • 白桃巴代利亞