2023-08-02 27 瀏覽
今日去咗「明乾小館」食午餐,餐廳可以品嚐到中式點心,而且環境舒適,服務態度好,值得推介。🏮🍵我同朋友叫咗兩個午市套餐,一個係「荷香陳皮豉汁蒸白鱔飯」,另一個係「荷香盡草花滑雞飯」。呢兩個套餐都好飽滿,份量足夠,而且價錢公道。蒸白鱔嘅口感滑溜,配上陳皮豉汁,鮮味十足。而花滑雞飯就更加美味,雞肉嫩滑,飯香味濃,食落去真係舒服。🍚🍗點心叫咗「彩虹蝦餃」、「火焰黑椒牛肉生煎包」、「蘿蔔絲酥」,每一款都係精心製作,味道好好。特別係彩虹蝦餃,蝦肉新鮮彈牙,皮薄餡足,實在好食。🥟🍤我哋仲有叫「米網鴛鴦腸」、「XO醬香煎蘿蔔糕」、「黑金流沙包」、「蝦多士」、「芒果河粉」、「金沙芝麻卷」等等。每一款都有佢獨特嘅風味,例如米網鴛鴦腸嘅香脆、XO醬蘿蔔糕嘅香辣味、黑金流沙包嘅甜蜜。總結嚟講,「明乾小館」係一間優質嘅餐廳,無論係食物定係環境都出色,真係值得一試。如果你鍾意廣東點心,我推薦你去試試「明乾小館」嘅午市套餐同其他小吃。😊👍