2019-04-21 803 瀏覽
平日返工忙忙忙,放假帶女皇大人食好西是常識吧!黎呢度係因為之前上網睇到呢度午市定食既其中一款便當好精緻好吸睛而女皇一向中意啲精巧野,又中意食日式料理,所以趁住放假就帶佢黎,等佢開心下呢日目標明確,連meun都無俾女皇睇就落order:一人一份“大蔵壽司便當”HKd$348+10%先黎既係麻醬海苔沙律同漬物前菜呢日既漬物係豚肉配上洋蔥絲既南蠻漬,味道帶酸好醒胃然後再有熱辣辣既茶碗蒸,加入左蝦肉同菇菌既日式蒸蛋,既滑溜又鮮味跟住有如精緻首飾箱嘅三層便當就到場啦,女皇大人一見到就已經話要同佢地合照相機食完就開始尋寶兼開餐啦~~先食第一層既三式刺身,油甘魚腩同金目鯛均為厚切肥美,牡丹蝦新鮮且甜跟住就食第二層既卷物同壽司第三層係我最愛既迷你三色丼:鮮濃海膽、咸香魚籽同肥美蔥花拖羅蓉配上Q糯既壽司醋飯,一向都係不敗既組合然後再飲啖暖胃既大蔥豆腐味噌湯先食埋個雜錦天婦羅估唔到連天婦羅既質素都好好,炸粉脆薄,食落香脆不膩口,加上店員細心有禮,整頓飯都係一種享受最後飲埋杯冰涼既蘋果汁黎甜一甜,perfect !!!見到女皇大人食得咁開心滿意就已經值回票價

先黎既係麻醬海苔沙律同漬物前菜

呢日既漬物係豚肉配上洋蔥絲既南蠻漬,味道帶酸好醒胃

跟住就食第二層既卷物同壽司

然後再飲啖暖胃既大蔥豆腐味噌湯先食埋個雜錦天婦羅