2019-04-01 66 瀏覽
黃長興主理既呢間餐廳都開咗一段時間,今次終於有時間嘆番個tea☕️ 個tea set擺設得好精緻~ 打卡一流!先介紹下啲食物,首先岀場既有黑松露炒蛋牛油麵包,黑松露炒蛋味道都唔錯,黑松露同蛋味都食得岀,除此之外,牛油味都算明顯,同埋包一齊食係唔錯。什菌黑松露酥皮盒,又係黑松露喇,呢個係最好食既一樣咸點。冇野夾得過什菌同黑松露呢一個組合。酥皮食落都好鬆脆~生牛肉卷配松露醬,呢一個食落口感同味道都好fresh,食完呢個之後就可以開始食甜品🙈暖心朱古力撻,口感係鬆軟既朱古力蛋糕,好濃既朱古力,食落唔乾~自家製馬卡龍,係咁多甜品入邊,最驚喜係呢個馬卡龍,係檸檬味嘅馬卡龍,食落酸酸地,帶點杏仁味,而且唔會太甜👍🏻法式鮮果可麗露,呢個蛋糕比較濕潤,似係蛋糕同糕點嘅混合版,好難去形容,但係自己就唔係太鍾意食呢一個~英式鬆餅配果醬,英式鬆餅永遠都係我嘅最愛,焗嘅時間啱啱好,好實在既質感,加埋個breakfast tea係完美

個tea set擺設得好精緻~ 打卡一流!