2019-06-19
之前係Facebook 已經見過呢間親愛吃,名子特別所以印象深刻,主打fusion 菜同特性甜點!所以特地去銅鑼灣試下!環境裝修新潮又多打卡位!炸豆卜香草芝士,概念源自於椒鹽炸豆卜,炸芝士可以沾甜醬或辣醬,我係第一次咁樣食芝士,估唔到幾夾wo! 我就中意沾辣醬!菠蘿咕嚕肉配炸雲吞皮,平時食開都大大份,呢度整到一口size ,非常好!醬汁酸酸甜甜咁好開胃,咕嚕肉嫩滑配埋脆卜卜既雲吞皮,更有口感!甜品我地簡左豬腳薑雪糕配炸豬皮,好特別,以為會好奇怪,但食落又幾好味,配埋炸豬皮 雙重口感,好推薦大家試下!呢度既菜式用上西式既方式黎煮中菜,有新一種感覺,好期待會有更多菜式!杯cocktail係manhattan, 有塊檸檬皮在內,酒精濃度都dd重,但飲落都幾舒服,易入口的。