2021-12-11 64 瀏覽
雖然搬離咗將軍澳,大家唔中都會返過嚟同朋友食飯,今日就過咗嚟呢邊食飯。之前都嚟過呢度食點心覺得係唔錯嘅,所以就嚟試吓晚餐。佢哋嘅裝修係比較新潮,唔似傳統中菜格局。啲碗碗碟碟都好靚,又估唔到佢哋仲可以揀花茶。玫瑰荔枝茶有好香嘅荔枝味加埋玫瑰花味,清新。紅燒花菇豆腐 豆腐好滑,冬菇炆得好淋,配埋蠔油汁,非常入味酸甜大海蝦脆麵海蝦大隻又夠新鮮,蝦肉爽口彈牙!呢個麵賣相一流,一上枱勁吸睛。真係啱晒打卡!上枱後,侍應會比足時間影相,影完相之後會幫你剪好晒啲麵,等你方便食,非常貼心。脆麵炸得啱啱好,脆口得嚟唔會過硬,配埋甜酸汁,微微酸帶甜咁樣非常醒胃。芒果布甸布甸香滑帶香濃嘅芒果味,布甸上邊有一堆珍珠,咬爆珍珠會有清甜芒果汁,食埋呢個甜品就滿足晒啦。
玫瑰荔枝茶
有好香嘅荔枝味加埋玫瑰花味,清新。

紅燒花菇豆腐
豆腐好滑,冬菇炆得好淋,配埋蠔油汁,非常入味

酸甜大海蝦脆麵
海蝦大隻又夠新鮮,蝦肉爽口彈牙!

芒果布甸