2023-08-16
今日收工練箭前又約老友食晚餐,又係抱住試新野既心態黎屯市呢間睇落係食韓國野但又好西式既餐廳,都開左一段時間經過好多次都未試過,今日就一於試試。餐廳門面都望到內在環境,幾開揚,坐位擺設都幾骨置,坐得幾舒服。坐底睇下餐牌,食物款式都唔算少,主打都係韓式食物夾雜左西式cafe既風格。烤牛肉蛋包飯賣相好靚,炒蛋都有功架,上枱時份蛋係包實的,服務員會係我地面前用刀切開睇到炒蛋內裡係滑蛋黎,飯底係燒汁炒飯,用珍珠米,唔會好濕,烤牛肉就類似燒汁肥牛,呢份餐好睇又好食,真不錯。五花肉玫瑰燉飯餐牌見到覺得好靚就點呢個,上到枱果然同餐牌上既樣一樣,燉飯食落似意大利飯,餐牌提示係辣的,但我食落就無辣味,怕辣既朋友就唔洗怕啦,飯都係珍珠米,米既質地真的唔錯,吸晒汁都唔會好濕,圍圈綠色果d有少少似蔥油既配料就略油左少少,五花肉有6塊,厚身而且半肥瘦,食物水準相當唔錯。焦糖脆脆鮮奶咖啡食物單點就無套餐既,飲品就另加要正價,老友揀左呢杯焦糖脆脆鮮奶咖啡,就係鮮奶咖啡上面加左d焦糖脆,質地都滑有奶香既咖啡。整體黎講今日所點既餐質素都幾滿意,賣相好睇又好食,坐得又舒服適合聚會。
烤牛肉蛋包飯
五花肉玫瑰燉飯