2023-12-12 75 瀏覽
就嚟到聖誕節啦!我就鍾意同朋友食tea慶祝🥰🥰見到「Cafe Cheri」推出了聖誕三層架下午茶,總共有10款鹹甜點,仲有自家製Xmas Log Cake!即刻約埋朋友嚟打卡先📸📸-🎄Christmas Tea Set $598/2位✨鹹點有︰🫔煙三文魚忌廉芝士卷🥓巴馬火腿蜜瓜🥩鵝肝特級生小排🥪無激素煙鴨胸多士🍥香蒜灸燒刺身帶子🦐冬蔭功蝦飯堡全部都好吸引!當中至愛「鵝肝特級生小排🥩」~~肥美的鵝肝加上嫩滑的牛排,入口即溶、啖啖油脂香!超邪惡😋😋-甜點有︰🧁迷你法式鬆餅🥠馬卡龍🍫朱古力布朗尼🍰迷你芝士蛋糕甜點都唔錯!「迷你芝士蛋糕🍰」口感綿密,配上酸中帶甜的藍莓醬,好清新🤤🤤「馬卡龍🥠」外脆內軟,分別有椰子同咖啡味~兩款都唔會太甜,食完想再encore!!-🪵Christmas Log Cake餐廳自家製的聖誕樹幹蛋糕,賣相好靚😍😍蛋糕質地鬆軟,加上輕盈的忌廉,食完都唔會覺得太heavy~朱古力味仲好濃郁添🍫!!飲品︰☕️Ginger Bread Coffee咖啡味道香濃、唔苦澀☕️,入口帶淡淡薑同肉桂香~~伴碟有薑餅人曲奇,充滿聖誕氣氛呢❤️❤️🌟P.S. 提提大家,想食tea set的話記得
就嚟到聖誕節啦!我就鍾意同朋友食tea慶祝🥰🥰

🥩鵝肝特級生小排
🥪無激素煙鴨胸多士
🍥香蒜灸燒刺身帶子
🦐冬蔭功蝦飯堡

全部都好吸引!當中至愛「鵝肝特級生小排🥩」~~
肥美的鵝肝加上嫩滑的牛排,入口即溶、啖啖油脂香!超邪惡😋😋
甜點有︰
🧁迷你法式鬆餅
🥠馬卡龍
🍫朱古力布朗尼
🍰迷你芝士蛋糕

🪵Christmas Log Cake
餐廳自家製的聖誕樹幹蛋糕,賣相好靚😍😍

飲品︰
☕️Ginger Bread Coffee
咖啡味道香濃、唔苦澀☕️,入口帶淡淡薑同肉桂香~~
伴碟有薑餅人曲奇,充滿聖誕氣氛呢❤️❤️

🌟P.S. 提提大家,想食tea set的話記得要先預訂喔!而預訂時亦需要先俾$300按金~~
另外仲會附送聖誕精美小禮物一份🎁,有興趣就快啲預訂啦😚😚