2023-11-21 218 瀏覽
星海薈位於利舞台廣場5字,電梯大堂有專屬電梯直達5樓,夠氣派之餘,也方便擺酒😲一進入餐廳,就會被佢眼前漂亮嘅旋轉樓梯吸引,有氣派,適合擺酒影婚紗相。天花還有巨型吊燈!我們叫了川貝海底椰鱷魚肉燉花膠湯、清蒸沙巴龍躉仔、砂窩鮑汁鱆魚雞粒飯、半隻脆皮燒雞、啫啫馬友蝦乾芥蘭煲、蟹粉小籠包🤤川貝海底椰鱷魚肉燉花膠湯🍲 $98川貝海底椰鱷魚肉燉花膠湯用料十足,呢款湯有化痰止咳功效,再加上花膠,既鮮甜又夠補😲清蒸沙巴龍躉仔🐟 $198龍躉雖然只有1斤,但都好多肉👍🏻 師傅亦都煮得剛剛好,唔會太老,配上蒸魚豉油,好正🥹砂窩鮑汁鱆魚雞粒飯 $198岀面的炒飯通常用料唔會太多,但係呢度嘅每一口都有好多章魚和雞粒。份量還要好足,適合三至四個人食🤤半隻脆皮燒雞🐓+啫啫馬友蝦乾芥蘭煲 $268這個是套餐A,方便想試多啲餸,但又唔想叫原本份量嘅食客👍🏻。脆皮雞燒到皮脆肉嫩🤤,啲雞肉亦都有鎖住雞油,好惹味🥹蟹粉小籠包😮‍💨最後,我哋點了一個最喜歡嘅小籠包,仲要係蟹粉🥹。小籠包皮薄,裏面嘅豬肉和蟹膏好夾👍🏻,配埋入面蟹粉湯食😋📍星海薈 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場5樓

川貝海底椰鱷魚肉燉花膠湯🍲 $98

清蒸沙巴龍躉仔🐟 $198

砂窩鮑汁鱆魚雞粒飯 $198

半隻脆皮燒雞🐓+啫啫馬友蝦乾芥蘭煲 $268

蟹粉小籠包😮‍💨

📍星海薈 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場5樓