難得平日聚會,就揀間約埋閨密吃個lunch,去咗 URBAN Cafe Commune 享受美食之餘,訴訴心事即刻煩惱盡消!餐廳採用開放式設計,非常開揚,座位寬闊舒適,店員服務也有禮貌,地方感覺都幾悠閑,不錯呢 ~Menu 選擇好多,有十幾款 Lunch Set,包括和牛/肉眼扒、自家製慢煮鮮意粉、漢堡、蛋糕、貝果早餐、窩夫、沙律等等,而且近門口位置仲擺放蛋糕櫃,大大件嘅蛋糕同牛角酥,單睇見到都覺得吸引啦~晨光第一炮    $102豐富的Breakfast又係至愛嘅,一次過食到多種類的,大滿足呀!鬆軟的法國A.O.P.牛角酥,牛油味濃,層層酥化,果然係必食。法式香腸散發淡淡香草味,軟嫩多汁 ; 加上炒香過的雜菇,菇味突出,煙肉香脆可口,炒蛋嫩滑,配合慢煮蕃茄,口感味美。63度溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉    $98濃郁既芝士香氣,面層放咗風乾火腿,脆脆的帶鹹香味,溫泉蛋一切落去,蛋黃流  ;  每一啖意粉都充滿溫泉蛋汁、煙肉、忌廉豐盈既口感,非常誘人!THE GOOD GUY     離遠見到好多蛋糕被吸引住,款款都想食,最後揀咗紫色間桃紅色嘅,蛋糕都好大件,食起嚟超鬆軟,好有質感,藍莓和紅
晨光第一炮    $102

晨光第一炮
63度溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉    $98

63度溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉
THE GOOD GUY

離遠見到好多蛋糕被吸引住,款款都想食,最後揀咗紫色間桃紅色嘅,蛋糕都好大件,食起嚟超鬆軟,好有質感,藍莓和紅桑子的酸酸甜甜味道,又唔會太甜,就算食晒成件都唔會覺得滯,好開胃吓。(Lunch Set +$25)
COOKIE MONSTER

太邪惡嘅朱古力蛋糕又嚟喇!裝飾好靚,面層的是Oreo夾心餅、棉花糖、杏仁片,然後是一層朱古力慕絲間一層朱古力蛋糕,一層一層,共6層。濃郁細滑嘅朱古力慕絲,入口融化,與質地鬆軟嘅海綿蛋糕很配,香濃且多層次,朱古力控必試!
COOKIE MONSTER

午餐配備龍蝦湯,龍蝦味濃郁,啖啖充滿鮮味,龍蝦肉質彈牙鮮嫩,忌廉幼滑,鮮甜美味。
龍蝦湯
凍蜜桃茶

香濃的蜜桃茶,啖啖桃的味道,一入口,冰透的桃香衝擊了味蕾,冰冰涼涼,解膩順喉。
2022-05-05
午餐