2024-08-01
慶祝家姐生日,揀咗去新商場Yoho Mix食好西😆,經過Grass and Sea by Peko Peko, 見環境好靚,一於就入去試下😊餐廳偏向日式風格,簡潔明亮,有一種小清新嘅感覺,侍應安排我哋坐咗一張好特別嘅枱,枱面有石春同小噴水池,望住食飯都特別放鬆😚好治癒丫晚餐2人套餐$7️⃣6️⃣8️⃣🍹Welcome Drink🍹Dust (黃昏) 菠蘿青蘋果蘋果汁梳打Sunset (日落)百香果檸檬梳打兩杯飲品都用新鮮生果加梳打,飲落好清新 🍹又打咭able🥗Salad🥗鹹香嘅巴馬火腿與鮮甜無花果、提子、蜜桃、車厘茄、沙律菜,色彩繽紛帶來視覺享受,黑醋汁酸甜適中,恰到好處。🫕Soup🍄🟫蘑菇Cappuccino入口相當濃郁順滑,蘑菇香氣撲鼻,配一片鹹香芝士吐司🐟Apprizer🐟煙燻三文魚配北非小米又係一道視覺享受嘅前菜,煙三文魚砌成兩朵靚靚嘅花🌸,底部有北非小米、提子乾、黑魚子同埋三文魚子,口感豐富,還有陣陣煙燻香氣。🍝Pasta🍝海膽三文魚子竹炭烏冬海膽鮮甜,三文魚子鹹香,烏冬滑溜,掛上微黃色醬汁,充滿濃濃海膽味。🥩Main🦐香煎大蝦拼牛柳半波特紅酒汁牛柳7成熟,煎得恰到好處,肉味濃郁,大
晚餐2人套餐$7️⃣6️⃣8️⃣
🍹Welcome Drink🍹
Dust (黃昏) 菠蘿青蘋果蘋果汁梳打
Sunset (日落)百香果檸檬梳打
兩杯飲品都用新鮮生果加梳打,飲落好清新 🍹又打咭able
🥗Salad🥗
🫕Soup🍄🟫
蘑菇Cappuccino
入口相當濃郁順滑,蘑菇香氣撲鼻,配一片鹹香芝士吐司
🐟Apprizer🐟
煙燻三文魚配北非小米
🍝Pasta🍝
海膽三文魚子竹炭烏冬
🥩Main🦐
香煎大蝦拼牛柳半波特紅酒汁
牛柳7成熟,煎得恰到好處,肉味濃郁,大蝦肉質彈牙,紅酒汁味微甜。
🍫Dessert🍫
心太軟配雪糕
微暖朱古力心太軟,加上冰凍雲呢拿雪糕,又一絕配😋
Coffee or tea
☕️