2024-10-18
元朗的YOHO MIX新商場近排新開了很多餐廳,今次被呢間西餐廳的流水餐枱吸引了,餐廳裝潢簡潔,帶有日系的大自然風格,除了在用餐位置,也有用餐位置,感覺也很寫意~ 另外,特別要稱讚其中一個男店員,經常都留意到客人的需要,好快便會過來幫忙,收碟速度亦很快👍🏻,非常貼心!當晚我們大約在晚上七點到達,幾乎已經坐滿,建議大家記得提前訂位。1. 🦪白酒忌廉煮澳洲新鮮藍青囗 ($238/700g)青口好新鮮,每隻都好飽滿,肉質鮮嫩,白酒忌廉及蒜香🧄的味道突出,白酒散發淡淡的果香味,帶出青口的鮮味,醬汁非常Creamy😝,還有一件烤得好香脆的牛油法包可以蘸白酒忌廉汁一齊食,好入味!😎2. 🦀白汁海鮮釀蟹蓋意大利麵 ($168)蟹蓋裏面釀了芝士白汁海鮮通粉,非常足料,意粉配料也非常豐富,有魷魚和蜆,白汁味濃郁,帶有洋蔥香味,意粉非常掛汁!😋3. 🍨心太軟配自家製雪糕 ($78)心太軟即叫即製,切開有少許朱古力流心流心的效果,香濃的朱古力配上雪糕,雪糕有三款口味選擇,我選了竹炭椰子味,感覺非常特別,雪糕顏色是黑色的,椰子味香甜清新!☺4. 🥔薯仔提拉米蘇 ($98)造型遠睇都幾似薯仔,幾得意🤣 這道甜品
1. 🦪白酒忌廉煮澳洲新鮮藍青囗 ($238/700g)
2. 🦀白汁海鮮釀蟹蓋意大利麵 ($168)
3. 🍨心太軟配自家製雪糕 ($78)
4. 🥔薯仔提拉米蘇 ($98)
造型遠睇都幾似薯仔,幾得意🤣 這道甜品用外面用上朱古力脆皮包住,入面是提拉米蘇,味道偏甜,旁邊裝飾放了些蘑菇造型的蛋白餅、朱古力餅碎和朱古力海棉蛋糕,好像泥土般,像真度都幾高!
#放假好去處 #生日大餐 #慶祝 #心太軟 #元朗好去處 #香港酒吧 #元朗 #美食 #元朗美食 #hkpizza #hkcafe #852 #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfood #hkblogger #hk #hkig #一路食一路post #食評 #相機食先 #手機食先 #食好西 #吃貨 #香港 #香港美食