2019-07-08
今日來到海景嘉福酒店既意大利餐廳食Sunday Brunch. 環境很好,地方坐得舒適,Sunday Brunch 時間由11:00am 至 2:30pm, 可以慢慢享受。Sunday brunch包每人一客頭盤小食,同埋主菜,而生蠔,Salad Bar, 甜品,湯,pizza等都係任食既。頭盤小食: 意大利飯/意大利雲吞賣相非常精緻,味道不錯主菜: 羊架/雪魚羊架吾穌,份量多,肉質好味雪魚有兩大件,煎得皮夠脆,魚肉好滑生蠔: 生蠔size細細隻,肉不算厚,但味道非常清甜,一口一隻,可以食好多,算係回本菜之一。龍蝦/蟹腳: 呢兩樣肉質都好新鮮,尤其龍蝦已經切細,更加容易食。除左以上食物外,仲有pizza, 意大利海鮮湯/菜湯,大約8款甜品,雪糕,2/3款水果,cheese, 沙律菜,5款ham左右,各方面既食物水準都不錯,食材新鮮,如果喜歡正宗意大利菜,呢個brunch 算是不錯。不過如果食物種類可以再多點選擇,就會更加好,因為熱盤食物既選擇真係吾多,我地好快已經停曬手,吾知再食咩好,如果可以再多點熱盤或熟食應該會更吸引。另外,餐廳亦有一個小小的遊戲室,可以比小朋友入去玩,甘大人可以安
頭盤小食: 意大利飯/意大利雲吞
賣相非常精緻,味道不錯
主菜: 羊架/雪魚
羊架吾穌,份量多,肉質好味
雪魚有兩大件,煎得皮夠脆,魚肉好滑
另外,餐廳亦有一個小小的遊戲室,可以比小朋友入去玩,甘大人可以安心用餐,小朋友亦可以放下電啦~~