2023-06-18 676 瀏覽
餐廳嘅裝修好靚,近窗位置仲有落地玻璃,睇住尖沙咀街景,好寫意。一坐低職員已經俾咗麵包籃我哋,入邊有四種唔同嘅麵包☺️我最鍾意嘅係牛角酥,配上岩鹽牛油,熱辣辣嘅麵包好好食,仲有兩粒芝士作為餐前小食。神石榴酸橘汁醃海鮮佢嘅做法真係好精緻,醬汁整成類似啫喱咁嘅形態,鋪喺上面。入面嘅嘅海鮮好豐富,有油甘魚、北海道帶子西班牙八爪魚等等。食落去酸酸地好開胃。法國白露荀,溏心蛋,海膽沙巴翁時令新鮮嫩口嘅白蘆筍,食落清甜冇渣。海膽沙巴翁醬好特別,同白蘆筍都幾夾。忌廉蘑菇湯非常之香濃,同埋好結🫶🏻係我鍾意嘅口感!法式洋蔥醬手打意粉•48小時慢煮牛小排製作方法好用心,洋蔥生炒至熟所以比較甜。闊條麵煙韌有彈性,口感爽身,意粉真係要食手打先至好食。慢煮牛小排好香牛味又軟身☺️上面有焦糖燒汁點綴。雞胸雞胸好大件好厚,用咗慢煮方式咁就一定唔會鞋,而且仲幾嫩,無流失肉汁。雞胸中間夾住咗意大利黑松露,令雞胸嘅香味提升,黑松露嘅份量好多每一啖雞肉都食到佢嘅香味。值得一題,就係佢隔離嗰塊雞皮🫶🏻嘢飲方面真係好精緻好靚😎😎都係幾十蚊已經有咁正嘅嘢飲,特別係有花花個杯,職員會用火槍燒過嗰塊葉,視覺效果一流📍Attic Handm

神石榴酸橘汁醃海鮮

法國白露荀,溏心蛋,海膽沙巴翁

忌廉蘑菇湯
非常之香濃,同埋好結🫶🏻係我鍾意嘅口感!

法式洋蔥醬手打意粉•48小時慢煮牛小排

雞胸

嘢飲方面真係好精緻好靚😎😎

📍Attic Handmade Pasta (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道33號The Cameron1樓101號舖
  • 法式洋蔥醬手打意粉•48小時慢煮牛小排