餐廳: 周記點心 (流心點心)
資訊:

2021-07-12 2008 瀏覽
路過天后,見到呢間新的點心店。細看之下,發現係上環周記點心的分店,不過空間闊落得多,裝修精緻,感覺高檔一點。這份芝麻卷是雪凍了的,芝麻味香濃,典型中式點心的甜,份量比一般茶樓大。招牌的芝麻蝦多士依然係咁香脆,多士面上的芝麻很香,夾滿又厚又彈的蝦膠,推薦!👆🏼必叫燒賣不過不失,蝦肉足料彈牙,但黑松露和蟹籽都太少,賣相不錯,但完全吃不出任何味。好香好夠麻!淺鍋下面有點著蠟燭保溫,海鮮尚算豐富,下面墊有粉絲。擺盤好靚,炸得夠香脆,卡邦尼芝士味很濃。唯一缺點是飲品要逐杯叫,吃點心沒有無限refill的茶,硬係覺得差啲嘢。

芝麻卷

招牌的芝麻蝦多士

👆🏼必叫

鴛鴦燒賣

香麻海鮮銅

卡邦尼春卷

擺盤好靚,炸得夠香脆,卡邦尼芝士味很濃。

2021-07-10
芝麻卷