2023-09-01 185 瀏覽
旺角洗衣街開咗唔少咖啡店,今晚收工就去咗「Tuned Coffee & Roastery」吃晚餐。餐廳燈光明亮,簡潔乾淨;樓底高,空間感十足,感覺舒適放鬆無花果合桃石榴果黑醋沙律新鮮翠綠雜錦沙律菜,鮮嫩爽脆,而且份量充足!配上新鮮無花果、香脆合桃、黑醋橄欖油及酸酸甜甜的石榴果,口感多元化,清新開胃全日早餐賣相好吸引嘅ADB!豐富配料包括腸仔、煙肉、炒蛋、牛油果蓉、車厘茄、貝果、炸薯角及蒜泥蛋黃醬✨炒蛋嫩滑富蛋香;牛油果蓉新鮮軟滑;貝果烤得剛好,口感煙韌;炸薯角香脆可口,沾上蒜泥蛋黃醬一齊食更加滋味慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯牛面肉以慢煮方式烹調,入口軟嫩,肉味濃郁;配上粒粒黑蒜及紅蘿蔔,增添滋味!意大利飯軟硬適中,加咗忌廉汁一齊煮,好好食哦草莓玫瑰果醬貝殼窩夫第一次食貝殼造型的窩夫,即叫即製,熱騰騰♨️合共有四件,外脆內軟,口感鬆軟,滿有雞蛋香🥚表面淋滿草莓玫瑰果醬及新鮮草莓粒,甜美可口焙茶鮮奶新鮮牛奶加入日本焙茶粉,口感順滑,焙茶味道香濃突出泡沫咖啡拉花精緻有心思❤️伴碟仲有一塊Lotus焦糖餅

無花果合桃石榴果黑醋沙律

全日早餐

慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯

草莓玫瑰果醬貝殼窩夫

焙茶鮮奶

新鮮牛奶加入日本焙茶粉,口感順滑,焙茶味道香濃突出

泡沫咖啡

拉花精緻有心思❤️伴碟仲有一塊Lotus焦糖餅