2024-10-15
喺尖沙咀瑞新酒店入邊有間好有情調嘅西餐廳,味道氣氛一流,適合用嚟慶祝生日或者情侶聚會,而且嘢食嘅性價比非常之高,十分之推薦呢間餐廳🥳🥳👍🏼無花果柏馬火腿沙律 $98上枱份量非常之足夠,有四大個厚切哈密瓜,仲有少少嘅松子仁,加埋芝士,最後配搭埋Parma Ham,係一個口感豐富嘅沙律🥗,非常多層次,而且佢嗰個黑醋橄欖汁啱啱好👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼吞拿魚牛油果泡沫他他 $108賣相十分之特別,小小精緻,中間係用牛油果🥑打成嘅泡沫,非常之幼滑,配搭埋旁邊嘅吞拿魚同埋自家製嘅羅勒油,食落更加之清新😍😍和風醬油大蝦煙肉扁意粉 $168喺賣相已經覺得佢係一個好惹味嘅意粉🍝,顏色鮮艷,食落去果然調味得啱啱好,配埋新鮮嘅大蝦🦐同埋大量嘅煙肉,真係keep住一啖接住一啖香煎牛封門柳 $188🥩呢個價錢食到咁好嘅,真係估唔到,大概五成熟左右,可以保留住牛嘅肉質同埋彈性,所以食落去好有牛味,而且伴碟嘅薯蓉,口感都非常之滑,配搭埋阿根廷青草醬,更加畫龍點睛Milk, tea or me $140🍹雖然用咗Vodka, Run, Gin 等等嘅烈酒但又配上芒果茶、牛奶,最後就中和咗酒精嘅味道,飲落去仲有少少茶嘅香
無花果柏馬火腿沙律 $98
吞拿魚牛油果泡沫他他 $108
和風醬油大蝦煙肉扁意粉 $168
香煎牛封門柳 $188🥩
Milk, tea or me $140🍹
雖然用咗Vodka, Run, Gin 等等嘅烈酒但又配上芒果茶、牛奶,最後就中和咗酒精嘅味道,飲落去仲有少少茶嘅香味
Crimson Samurai $130🍸
用左Vodka, Jasmine tea, Apple, Tonic ,味道比較清爽,而且加左tonic, 酒精更加令平時冇點飲酒嘅人接受,即刻好清爽😎
The Pearl (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓