2022-09-06 90 瀏覽
打唔成風就會不停咁落雨,落雨濕濕就係屋企附近食個麵啦,點知俾我發現咗間高汁車仔麵,一間由30年經驗嘅老師傅傳授嘅滷水汁同辣汁嘅車仔麵店車仔麵款色多就正常,但用靚料就唔係度度有,呢度丸類會使用振興丸同四州魚蛋呢啲香港製造,非常有質素。另外佢嘅滷水真係好食,滷水豬頸肉好入味但又唔會太搶,大腸又好腍,會清理一下腸入邊嘅脂肪,細心。滷水牛筋真係滷水中嘅天花板,好腍好滑仲入味,每一舊大細都可以一口,而且係帶少少肉,令到佢更加有咬口滷水之外,呢間小店嘅咖喱豬皮都好好味,炆到腍而唔爛,仲好爽口,咖喱味嘅比例啱啱好,配埋個清甜嘅蘿蔔就一絕另外個辣汁都好惹味而且都幾辣,絕對令到成碗車仔麵加添咗一個生氣