2018-12-21 70 瀏覽
前晚同好朋友預祝聖誕節,專登訂左公司附近既呢間西餐廳。可能我地訂得早,6點半就到,當時餐廳內得一兩枱,環境好寧靜,適合兩個人撐枱腳傾下計,裝修簡單得嚟有格調,雖然暗暗地,但都感覺好乾淨,放心用餐。晚餐有面包、前菜、湯、主菜、甜品同餐飲。我地今次前菜就揀左Tuna Tata 同蒜蓉白酒煮法國藍青口, 個Tata 配埋泰國金柚好,味道甘甜清新,好醒胃!藍青口,蒜味同白酒真係好夾,而青口都比平時食到既急凍貨色要高質,爽口啖啖肉,雖然唔係隻隻都肥美,平均來講都係高質級別! 湯就係磨菇湯,好香濃,而且細滑!主菜,就係安格斯西冷同西班牙豚骨,兩份肉都好Juicy, 西冷仲有3款醬汁選擇,自選加或唔加既,我就鍾意原汁原味! 豚骨既醬汁似沙律醬,同ribs 好夾,仲有伴碟既大啡菇,個汁惹味得嚟又唔到搶左菇本身既味,配肉食可以refresh 下,唔會"膩滯"。重點我要推介甜品,窩夫必食!!香脆甜! 只係隔離枱拎過都已經聞到好香,而且一咬落去,脆到估佢唔到! 個雪糕又滑又濃,唔知係咪自家制呢!窩夫絕對係Encore 之選! 另外,個自家制Cheese cake 都好出色!仲要提下服務質素,侍應會每上完一個
前晚同好朋友預祝聖誕節,專登訂左公司附近既呢間西餐廳。

湯就係磨菇湯,好香濃,而且細滑!

仲要提下服務質素,侍應會每上完一個菜主動幫你換碟,上菜速度都適中,唔會太慢要你坐係度等,又唔會上得太快,好似催你走咁。 綜合食物質素同服務,都係好愉快既用餐經驗!