2021-04-04
————————————————————-—————-我知好多人都好中意食煙煙韌韌嘅野食,珍珠芋圓小丸子呢啲聽個名都好想食啦,所以係年頭開左間新嘅台式糖水舖已經好想食啦,今次終於有機會試,環境返計都簡簡單單,座位空間感都舒適。🧏🏻♀️溫馨提示:坐位好多,可以簡戶外坐都可以嫁,行街行都攰係靚靚戶外環境抖抖都好舒服啊-▪️ 黑糖珍珠鮮奶 $30▪️ 芋泥紅豆鮮奶 $33▪️ 黃金地瓜泥黑糖凍 $45▪️ 五式牛奶冰 $55(任選5款不同材料:芋圓 布丁 小丸子 珍珠 黑糖凍 )-#黑糖珍珠鮮奶味道偏甜,不過好可惜淨係飲到黑糖味,完全飲吾到鮮奶味,而且珍珠非常硬身,我就比較中意食彈牙嘅珍珠多啲啦 #芋泥紅豆鮮奶我朋友就簡左啲一款推介飲品,好似落左料禁。飲落去口感係好豐富,好似飲左好多料,不過都係食到紅豆,但完成食吾到芋泥嘅味#黃金地瓜泥黑糖凍一嚟到好足料,鋪滿個面頭,地瓜泥食落去都真材寶料,食到少少絲,食落去都少少甜,同埋其實都真係好普通😫完全食完係好滿足感覺,紅豆似普通即食紅食#五式牛奶冰我就好中意食牛奶冰嘅,特別夏天食完就會好爽,我今次簡嘅都係我中意偏煙韌同軟身嘅料。芋圓煙韌度吾夠,食落去得少少
————————————————————-—————-
▪️ 黑糖珍珠鮮奶 $30
▪️ 芋泥紅豆鮮奶 $33
▪️ 黃金地瓜泥黑糖凍 $45
▪️ 五式牛奶冰 $55
(任選5款不同材料:芋圓 布丁 小丸子 珍珠 黑糖凍 )
#黑糖珍珠鮮奶
#芋泥紅豆鮮奶
#黃金地瓜泥黑糖凍
#五式牛奶冰
我就好中意食牛奶冰嘅,特別夏天食完就會好爽,我今次簡嘅都係我中意偏煙韌同軟身嘅料。芋圓煙韌度吾夠,食落去得少少甜味,布丁就真係吾係好食到有咩味道,其他味道都基本上可以話無味,我只可以不斷加煉奶做調味🤯
————————————————————-—————-
📍Location
元朗元龍街9號形點1期1樓1091號舖
📍Branch Store
尖沙咀/銅鑼灣
🕙Business hours
12:00pm-11:00pm
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻