2023-12-29 77 瀏覽
閒時和三五知己尋味老街頭,意外發現這間好味又有心思的糖水舖,真係寶藏級嘅發現🔍!食物方面,"西瓜大笑"簡直是個夏日清涼神器,凍得咁過癮,西瓜同龍眼肉嘅清甜,夾雜椰果同小丸子嘅QQ口感,食落開心又痛快。芒果腸粉🥭嘅芒果鮮甜多汁,同糯滑嘅腸粉相得益彰,一啖一啖都令人滿足到笑出聲嚟。薑汁意大利涼粉嗰邊,啖啖薑香,又唔會太辣,天然清涼嘅涼粉條滑過喉嚨嘅感覺真係正!至於椰香飄飄嘅榴槤腸粉,個榴槤香氣嚟得濃而不膩,每一啖都有滋有味,令人無法抗拒。個人特別鍾意佢層次分明嘅組合,讓榴槤嘅熱情同涼粉嘅冷靜完美融合,食落之後就算再大粒汗都立即消散。嚟到呢間,冇得講唔到重視細節,從布置到菜單,無一不散發出一種貼心暖意。呢個週末,不如約埋班舊友,一齊嚟味一番青春既味道啦!🍧🌞🍉