2024-01-20 117 瀏覽
😋 行過湖光街,肚子叫囂,望見一間食舖門口排隊嘅人龍,心諗必定有珍寶,就加入等待嘅行列。排了唔算太耐,終於輪到我喇!啱啱入座,店員小姐就推薦了四寶台式牛奶刨冰。首先,紅豆香甜而不膩,仙草又滑又涼,豆腐花嫩滑得嚟保留咗豆香味。芋圓呢,煙韌得黎,就算唔夠哂芋頭味,配埋甜甜嘅煉奶,一啖入口簡直好過癮!🤤 就算溶晒,都要把剩下嘅湯汁一哂而光。可能佢啲冰塊有啲粗獷,冇到雪花刨冰嗰種幼滑,不過呢個真係小問題。份量方面,兩三個人share都綽綽有餘,食到好滿足!😌 呢間店嘅食物係都好正,希望下回黎,價錢唔好又升咗啦。大家如果想搵個地方食個甜品解饞,真係可以嚟呢度坐坐,感受下呢份甜蜜大滿足。