2022-06-25 388 瀏覽
2135到店,排第一張枱,但都等咗30分鐘先坐底。咁星期五夜晚,都理解。自行寫紙落單,叫咗:- 招牌椰皇燉蛋白 ($49)- 芋圓山 ($54)- 芒果撈冰 ($50)另外想叫多個兩個口味嘅麻薯+小布甸 ($46+$8),但因張紙無呢個選項,得個「其他($40/$35)」空格。咁我哋想另加錢加配料,就請店員幫手落,點知女職員話:「咁你自己寫喺下面白色位置」。好,我寫。寫完,等咗20分鐘,燉蛋白到。再過多幾分鐘,芋圓山到。因為估唔到個芋圓山係個細細個椰子入面,所以送到個陣,我哋問咗句:「呢個咩嚟?」,女職員話係:「1206」。 er…同朋友你眼望我眼,真係唔知成場有無人記得自己叫咗咩number。催咗幾次後,終於係落單30分鐘後啲嘢到齊。點知,黑字白紙寫清楚都出錯,麻薯嚟咗個單口味無加布甸,真係火都嚟。仲要個QQ鮮奶麻薯又唔q又淡。好在最遲到嘅芒果撈冰幾足料,開心返啲。埋單前,因為上錯嘢,所以我用門口張餐單簡單計一計先。點知真係又有出入,呢個時候,女職員又話:「係阿,我哋更新咗價錢」估佢唔到,痴門口最顯眼個張會唔同步更新☺️總結:燉蛋白較清,感覺健康,不過椰果太甜太搶,唔太夾。芋圓山,食得
2135到店,排第一張枱,
但都等咗30分鐘先坐底。

咁星期五夜晚,都理解。

自行寫紙落單,叫咗:
- 招牌椰皇燉蛋白 ($49)
- 芋圓山 ($54)
- 芒果撈冰 ($50)

好,我寫。
寫完,等咗20分鐘,
燉蛋白到。

再過多幾分鐘,
芋圓山到。

催咗幾次後,終於係落單30分鐘後啲嘢到齊。

點知,黑字白紙寫清楚都出錯,

好在最遲到嘅芒果撈冰幾足料,開心返啲。

總結:
燉蛋白較清,感覺健康,不過椰果太甜太搶,唔太夾。
芋圓山,食得出啲芋圓係自家新鮮整,唔錯。
鮮奶麻薯淡到不得之了,超差,完全唔推介。
芒果撈冰足料,4樣嘢之中最出色。

甜品味道還可以,份量偏細份,
服務奇差,廚房一直忙出外賣,堂食一直等。
窄窄嘅走廊長期有三位伙記塞住,
俾錢出嚟嘅人、入嚟嘟安心嘅人,想入嚟叫外賣拎外賣嘅人塞埋一份,十級混亂。

唔知係咪因為無加一,所以無服務。
突然感覺上澳牛啲伙記好nice,完。
  • 芒果撈水晶冰