今日莫名其妙落腳咗係間我一眼就鍾意嘅店。店面唔大不過一落座,色彩斑斕嘅糯米糍就引咗我注意。首先,黎個New York Cheesecake,外層唔係普通嘅鬆軟,係層灰常韌勁嘅鬆化,芝士味就足足嘅,幾滑口,藍莓醬嘅甜酸得嚟岩岩好,食落咁滿足!😋再講吓芋泥糯米糍,呢個係真心推介👍。糯米糍好得黎,皮薄韌而唔黏牙,咬落去層層相疊嘅口感,簡直係芋泥控嘅天堂!而家講返個Ice Caramel Latte,講真嘅話,呢個就真係幾好飲,咖啡同焦糖嘅甜,均勻分佈每一啖嘅快樂。🥤總嚟講,呢度嘅甜品真心不錯,對得住一個下午茶嘅時間。喺呢個不起眼嘅店裏面,我食到咗幾份快樂同滿足,實屬意外嘅收穫。下次仲要試埋其他款式!🍰👀