🦑涼拌墨魚頭($47)份量十足,出面比較少機會食到用墨魚頭做嘅小食,墨魚頭爽口彈牙,加上滿滿嘅蒜香,本身已經好入味,但強烈建議點埋個醋一齊食,個醋簡直係將成個墨魚頭嘅味道升華🐖秘製豬頸肉($48)豬頸肉即叫即製,需要少少等候時間;上枱熱辣辣之餘仲要食到外脆內juicy,個醬辣辣地好惹味🍲 雲香園米線($64)坦白講,我無諗過咁大碗同咁足料,如果比較細食嘅真心可以兩個人share;入面有台灣腸、冬菇、雞絲雞翼、魚肉春卷,螺旋草同腐竹,米線用左廣西原產地嘅優質米線,食落去Q彈唔會太腍,而湯底就係每日用左6個鐘大火熬制嘅豬骨湯,今次我叫左BB辣,食落口味道啱啱好,唔會好似平時出面食米線咁會食到好口渴🍜熱拌米線($37)我地叫左酸辣小辣,平時最怕食辣得個死辣,呢度嘅酸辣係食到有層次,而唔係側重哂系任何一邊,不過如果份量再多少少就完美啦雖然今次無叫到野飲,不過聽講雲香園係使用自家拼茶葉,茶葉味道更係全港獨有!下次會嚟試下
🦑涼拌墨魚頭($47)

🐖秘製豬頸肉($48)

🍲 雲香園米線($64)

🍜熱拌米線($37)

涼拌墨魚頭
秘製豬頸肉