2024-10-14 293 瀏覽
早排同大佬系黃金海岸欣賞完日落之後,順手喺附近間好有情調嘅法國餐廳度嘆左餐好正嘅法國菜,久違咁浪漫下💕我地食左:⬇️⬇️🌟Set Dinner A🌟 $298✨秘制三文魚凱撒沙律✨沙律入面除咗有好鮮嫩嘅三文魚之外,仲有埋炸到好脆嘅煙肉碎同埋奶香芝士碎,整體味道好豐富✨匈牙利牛肉湯✨有好多牛肉粒湯料系入面,夠哂真材實料!味道酸酸甜甜,夠哂開胃!✨香草鮮茄芝士焗紐西蘭羊扒配百里香紅酒燒汁✨厚身羊扒足足有3塊,烘焗既火候控制得好好,係我想要嘅熟度🤩肥膏唔算好多,食落肉質細嫩又多汁,羶味仲要唔系好重,正👍🏻🌟Set Dinner B✨ $398✨自家制慢煮凍鵝肝焦糖多士✨自家製既慢煮鵝肝口感軟滑油潤又富有彈性,底下塊焦糖多士香甜酥脆,加埋一齊食個口感同味道都勁有層次‼️小妹覺得超好食👍🏻👍🏻✨香草蒜茸牛油焗法國田螺✨法國田螺柔韌軟身又入味,食完滿嘴都充滿着牛油蒜蓉既甜香味😊✨意大利白松露忌廉湯✨Creamy 質感嘅白松露忌廉湯松露味名副其實咁突出,飲完真係齒頰留香💕✨烤美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁✨牛扒切開,入面仲系超級粉嫩,exactly系我哋order嘅五成熟🥰,入口牛味香濃又細嫩,肉汁多到爆出

我地食左:⬇️⬇️

🌟Set Dinner A🌟 $298

✨秘制三文魚凱撒沙律✨

✨匈牙利牛肉湯✨

✨香草鮮茄芝士焗紐西蘭羊扒配百里香紅酒燒汁✨

🌟Set Dinner B✨ $398

✨自家制慢煮凍鵝肝焦糖多士✨

✨香草蒜茸牛油焗法國田螺✨

法國田螺柔韌軟身又入味,食完滿嘴都充滿着牛油蒜蓉既甜香味😊

✨意大利白松露忌廉湯✨

✨烤美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁✨

牛扒切開,入面仲系超級粉嫩,exactly系我哋order嘅五成熟🥰,入口牛味香濃又細嫩,肉汁多到爆出梨,果然有水準‼️

✨歐陸甜品

兩個套餐都有跟餐甜品同飲品,是日甜品分別系法式可麗菓同芒果cheese cake;

▫️法式可麗菓

質感鬆軟唔死實,好似食緊一個肉桂香味嘅小蛋糕咁 🥰

▫️芒果cheese cake

冰涼幼滑芝味重,雖然好食,但係芒果味唔算好突出❣️

✨咖啡或茶✨

我哋揀咗凍檸水同埋凍奶茶

呢度除咗環境好有feel之外,全部嘢食亦都好有質素,重點價錢仲要唔係貴,間唔中過嚟拍下拖,食個飯真係幾正💕

🟠L‘atlantis

📍屯門青山公路18咪半黃金泳灘

香港黃金海岸酒店毗鄰

#香港 #香港美食 #法國菜#屯門美食#屯門#黃金海岸#高質#美食 #美食推薦 #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hk #hklover