2018-08-17
同好友系旺角Shopping完成八九點仲未食mum mum又要有d酒飲下去邊樹填飽個五臟六腑好呢?系旺角近近地當然首選去Langham Place天台嘅Tonic喇!我哋今次叫咗三個小食同兩杯Special Drinks 🍸🍸, 雖然話係小食, 但其實就唔係小份量!第一個小食係香煎和牛漢堡配松露薯條, 食落就唔係好似和牛, 覺得只係漢堡扒, 啲薯條就粗大同幾好味, 而第二道小食就係番茄蓉肉丸扁意粉, 啲肉丸同意粉都唔錯, 肉丸都好彈牙, 而最尾一度小食就係香濃松露蘑菇釀雞翼配松露醬, 三個小食之中我同朋友都覺得呢個小食最好味, 啲松露醬好香好好味同埋啲雞翼啖啖肉。仲有就係叫咗兩杯特飲, 因為我鍾意飲果汁同埋Vodka所以叫咗一杯係Perfect Life配方有Rosemary, Bianco, Vodka, Passion Fruit, Mango, Lemon, Grapefruit & Apple Juice同我朋友另一杯叫Sangria配方係Red Wines加生果!我果杯Perfect Life聽落就有好多生果, 飲落清香甘甜, 如有朋友飲果杯就係紅酒加生果, 酒保可能落
我果杯Perfect Life聽落就有好多生果, 飲落清香甘甜, 如有朋友飲果杯就係紅酒加生果, 酒保可能落得太多紅酒, 朋友飲到咁一半就已經有啲醉意, 哈哈!