今日去灣仔食午餐,沿途經過一間麵包舖,諗起阿妹成日投訴大型連鎖店嘅麵包非常空氣,拎來做早餐營養不夠,於是入去行一行這一種自家製嘅麵包店。一入門口見到每一款麵包嘅擺設都井井有序,風格清新,店員見我喺度左網友網,俾咗啲單張我睇,原來佢哋係唔用添加劑嘅,等我買幾個返去試吓先!1. 日式紫薯包$12 :麵包非常優質,吃下去有麵包嘅香味,紫薯蓉是真材實料,冇花巧,吃得出是紫薯的自然甜度,而且軟綿綿嘅,感覺很健康。👍👍2.米蘭香橙$22 :米蘭香橙真係未食過,個名好特別。味道亦一樣特別,香橙粒非常多,所以每一啖都可以享受到橙甘香,而且麵包裏面還有一些果仁,咬下去是非常有口感,值得一讚嘅係麵團裏面嘅空氣發酵得非常自然,所以食落去係有實而軟嘅感覺,很正!😋😋3. 綠茶曲奇:走嘅時候見到有曲奇,店員好主動咁俾我試左幾款味道,我發現綠茶曲奇嘅啖啖綠茶香非常之真,所以忍唔住手買咗一包返去食,非常鬆化,屋企人食完個個都忍唔住讚!👍👍服務非常之好,令我俾錢嘅時候抬頭見到有咖啡賣,就順手買咗一杯咖啡,咖啡香滑,是很好的質素。小店就是應該好似這一間麵包舖咁富有人情味,真誠並且用真材實料,第一次可以食到會飽嘅麵包,令

1. 日式紫薯包$12 :

2.米蘭香橙$22 :

3. 綠茶曲奇:

小店就是應該好似這一間麵包舖咁富有人情味,真誠並且用真材實料,第一次可以食到會飽嘅麵包,令我驚訝發覺原來麵包也可以咁好味!