2021-09-15
置身於諾士佛臺嘅綠洲,係我鮮有好喜歡嘅餐廳☺️☺️第一次黎,一入到去就被植物包圍嘅感覺🌳🌴🍀🍃☘️🌱🪴🌿🌲!餐廳大半邊係較暗調型格嘅氣氛,有時唔想咁光猛就幾岩feel,感覺係好好坐住傾下計嘅地方😆想少女一d又得,因為餐廳另一邊就係比較光、同行文青路線嘅白色主調,呢邊的確比較多女仔坐🥰🥰我地仲坐左一個好多人專登黎打卡嘅「鳥籠」位,做一晚雀仔😛除左氣氛舒適又唔會太嘈,食物真係對得住價錢,成功俘虜咗我嘅胃s😋😋😋🔸炭燒西班牙粟飼豬胺 伴時令蔬菜,焦糖蘋果蓉 ($288)💎陣陣香烤味嘅豬胺一上檯,賣相已令人好有食慾。豬胺表面油光閃閃咁,加埋個炭烤紋係真係幾想打卡😂就咁食厚厚嘅豬胺幾juicy,肉嫩而唔會太淋,唔錯。右邊劃過嘅焦糖蘋果puree好正🤩,微微焦甜嘅蘋果蓉配上juicy嘅炭烤豬,只可以話佢係好出色嘅配角黎😋我幾中意。另外同時會蘸埋紅色呢個咸咸地嘅醬食,似係有少少南乳味,但各味一齊食係好塔配,兩個人share就剛剛好👅下次我要自己一份好了😎🔸Salty Dog ($98)跟住叫左杯cocktail,都係Volka + grapefruit juice + salt rim,配住扒食👍🏼🔸墨西
,兩個人share就剛剛好👅下次我要自己一份好了😎
🔸Salty Dog ($98)
🔸墨西哥芝士雞肉烤餅配牛油果醬,酸忌廉,蕃茄莎莎 ($108)💎
牛油果醬、酸忌廉同蕃茄莎莎醬已經係恆久不衰嘅經典組合,通常我都會三個醬一齊食,加上熱辣辣嘅烤餅,正😆同埋好鍾意上面嘅烤紋,而唔係就咁烘下🤪。cheese chicken都足料,就算擺咗一陣個餅都有少少脆,趁熱食就OK!
🔸荷蘭鐵鍋班戟配焦糖香蕉,朱古力醬及雲呢拿雪糕 ($98)💎
有咁好嘅環境又點可以唔試吓甜品👅呢個pancake同平時嘅唔一樣,鐵鍋pancake口感煙韌,撕開有一層層但同酥皮唔同嘅軟硬度,特別的👍🏼熱住上碟嘅pancake上,有個雲呢拿雪糕,自己淋埋朱古力醬真係好睇又好味,一冷一熱,推介🌟!
P.S. 服務仲要非常好,記得book位啊!