2009-03-18 27 瀏覽
其實之前我同屋企人及朋友都有嚟過呢度食飯慶祝生日。今次嚟係同老婆慶祝紀念日。呢度地點都算方便,搭地鐵佐敦站落,行去理大方向約五分鐘就到。因為係平日,所以我無book位。我地約八點鐘到,一到好快已俾安排入座。坐低後,侍應好細心地先問我地飲凍水定暖水,然後詳細地講解是晚嘅set dinner menu。呢度嘅set dinner menu都幾得意,係一塊大黑板(即係平時放門口嗰啲size),佢會楝起塊板喺張凳上面俾你慢慢睇。我地揀咗兩個set dinner,一個係鵝肝拼牛柳,另一個係雜菜蟹肉扁意粉。頭盤我地就揀咗生牛肉他他同煙三文魚沙律,另外點咗個酥皮田螺角。(我唔記得咗個名,好似係咁叫)先嚟頭盤:生牛肉他他:牛肉唔酥,不過淹得酸咗少少;但配法飽個味好夾,剛好balance翻。煙三文魚沙律:三文魚厚身有質感,唔腥兼有魚香味。沙律就ok啦。酥皮田螺角:係一個驚喜!摺到好似咖喱角咁。酥皮好香口,裡面包住係熱辣辣嘅香草炒田螺;香草同田螺嘅比例剛好!一流!食飽頭盤,等約十分鐘就上main course,相信係俾我地消化!main course來了:鵝肝牛柳:鵝肝都好大塊同juicy,牛柳則煮得比較
其實之前我同屋企人及朋友都有嚟過呢度食飯慶祝生日。

今次嚟係同老婆慶祝紀念日。

先嚟頭盤:

main course來了:

鵝肝牛柳:鵝肝都好大塊同juicy,牛柳則煮得比較熟。算係水準之作。

雜菜蟹肉扁意粉:呢個就十分失望,蟹肉少到睇唔到,又無汁。啲扁意粉係有味,但感覺就好似係食齋意粉一樣,非常揾笨!

不過之前嚟食飯揀嘅都係扒餐,每一次都有唔錯回憶。

今次係我第一次揀意粉類,但亦都會係最後一次。下次一定揀翻扒餐!

整體嚟講,除咗意粉外,每一樣食物我都好滿意,另外service都好好。

如果再有朋友或屋企人生日,我會請佢地嚟呢度!
慶祝紀念
紀念日