2021-12-15
📍見見面📮天后琉璃街9號地下.以往去親天后食飯多數係大坑, 貪果個area多西餐/ 日本菜😏朋友話琉璃街果邊都幾多餐廳, 天氣凍最岩食辣野, 決定試下呢間川菜.烤海鱸魚 酸菜 HKD288本來一心想食辣野, 結果嗅到隔離枱啲酸菜既香味, 忍唔著轉左軚🤭海鱸魚肉厚少骨, 用黎做烤魚無得輸, 廚師將魚先炸再落鍋, 令外皮香脆魚肉嫩滑😋鍋入面有紫洋蔥, 百頁, 黑木耳, 我地另外再加左大腸同土豆, 吸收左酸菜肉湯既味道, 所有配料都好好味👏🏻麻辣大蜆 HKD78賣相精緻, 廚師選用左沙白去整呢款涼菜, 味道鮮甜, 煮既時間岩岩好keep到好嫩, 簡單用香醋, 麻油, 蒜蓉, 辣椒, 葱花, 芝麻調味, 開胃美味😋唯一略嫌份量少咗啲.餐廳除左鍋類既選擇之外, 仲提供各式各樣既小菜, 見身邊啲食客order, 望落都幾正, 而且嗅到好有鑊氣添.整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物味道:🤤🤤🤤🤤服務態度:🕺🏼🕺🏼🕺🏼🕺🏼物超所值:💰💰💰回頭基率:💨💨💨💨
📮天后琉璃街9號地下
烤海鱸魚 酸菜 HKD288