2007-09-03 10 瀏覽
和朋友食飯,她喜歡咖哩同泰國菜,咁黎呢度。我地點了,柚子蝦沙律,帶子脆鴨卷,咖哩海鮮南瓜盅,炸魚餅,香蕉布丁蜜香脆糖雪糕。柚子蝦沙律:擺設得好靚,泰國金柚原件上,好好口感,幾香,配合清香醬汁,好好味。帶子脆鴨卷:一碟有三件,燒鴨連左少少皮,配上紅羅白絲,帶子粒,唔錯。配上basil 醬汁,少少香。不過我覺得配‘Loknum’汁會好點。炸魚餅:好香,好彈牙,魚餅有香草絲,好味。配泰式辣椒醬,yummie!紅咖哩海鮮南瓜盅: 呢個好好味,我個人最喜歡!好香日本南瓜,配上紅咖哩汁,海鮮有魷魚,蝦同魚柳,配合豆角,同埋好香甜的南瓜肉,真好味。香蕉布丁蜜香脆糖雪糕:香蕉布丁很香的香蕉味道,配合雲呢那雪糕,好好味。香蕉布丁浸焦糖汁中,口感好豐富,又不會太甜。