2020-06-12
住大西北如果想飲夜茶,通常都會去元朗飲,但係原來屯門紅橋都有一間隱世點心鋪 — 凝香居鋪頭位於井財街中段,搭輕鐵可以係景峰花園行落去,行大約5分鐘左右。如果揸車都一樣好方便,附近有幾個錶位停車場,大把位泊👍🏻開朝早11點收第2朝7點,基本上宵夜想飲茶都可以幫襯點心選擇非常多,最尾揀左呢幾樣🤤北菇滑雞飯個兜好大😂d雞亦都比得好爽手,飯我鐘意佢夠乾身,倒埋鼓油落去就口感一流👍🏻蒜蓉蝦春卷平時春卷好少會mix蒜蓉,所以一入口覺得呢個配搭幾新穎,而入面d蝦亦都好彈牙小籠包平時飲夜茶好少有小籠包食,所以見有就即刻落一籠,水準不俗,入面湯汁好多,如果麵皮再薄d就重好。排骨半肥瘦,芋頭底,又夠油,撈埋落個雞飯食就100分👍🏻👍🏻因為冇珍珠雞,所以老闆比左糯米雞我,入面幾足料,如果有粒蛋黃就滿分啦燒賣就不過不失腸粉又係值得推介,皮又薄又滑,入面勁多蝦🤤
開朝早11點收第2朝7點,基本上宵夜想飲茶都可以幫襯
點心選擇非常多,最尾揀左呢幾樣🤤
北菇滑雞飯
蒜蓉蝦春卷
小籠包
燒賣就不過不失
腸粉又係值得推介,皮又薄又滑,入面勁多蝦🤤