2021-08-03
午市紅滷水套餐+白滷水套餐如果唔係同事話我知,我都唔知zing,裡面一間酒吧,有咁好味既滷水餐,而且價錢唔貴。 兩個餐都包括時蔬及飯。紅滷水套餐有以下兩款: 酸蘿蔔,威士忌酒香鵝肝,光係外表,個波波真係好靚,係外觀方面絕對正。而本身帶有蘋果木煙薰味,可以話睇得又實際。鵝肝平日煎既食得多,但用滷水真係比較少見。本身鵝肝味重,用滷水再+威士忌個味道原來係咁夾。威士忌個下酒味,令鵝肝更加香,但酒香過後,滷水味又會慢慢滲出黎。同時配有酸蘿蔔,可以中和一下,令你更加開胃。 花雕醉鴿好入味,花雕醉鴿,本身已經吸曬酒香。而平日滷水好少會食乳鴒,所以都幾特別,比平日醉雞少見得多了。 白滷水套餐古法雞腳、話梅車里茄車里茄好開胃,酸酸甜甜,而個鳳爪個汁有蒜,辣椒等等,佢顏色上有點似平日茶樓既鳳爪,但味道上完全唔似,反而係好香蒜味既。 滷水元蹄伴豆腐, 滷水蛋滷水好入味,元蹄吸曬滷水味,而佢本身自家滷水係好香,唔係一味死咸,反而係香又濃,用佢做既滷豆腐,蛋都會食唔停口,真係估唔到百多元有咁既水準 上湯時蔬都幾大份,其實一個餐百多元,可以有咁多野食,都十分豐富。
兩個餐都包括時蔬及飯。
紅滷水套餐有以下兩款:
酸蘿蔔,威士忌酒香鵝肝,
光係外表,個波波真係好靚,係外觀方面絕對正。
但酒香過後,滷水味又會慢慢滲出黎。
同時配有酸蘿蔔,可以中和一下,令你更加開胃。
花雕醉鴿
好入味,花雕醉鴿,本身已經吸曬酒香。
花雕醉鴿
白滷水套餐
古法雞腳、話梅車里茄
車里茄好開胃,酸酸甜甜,而個鳳爪個汁有蒜,辣椒等等,
古法雞腳、話梅車里茄
滷水元蹄伴豆腐, 滷水蛋
滷水好入味,元蹄吸曬滷水味,而佢本身自家
滷水係好香,唔係一味死咸,反而係香又濃,用佢做既滷豆腐,蛋
都會食唔停口,真係估唔到百多元有咁既水準
上湯時蔬
都幾大份,其實一個餐百多元,可以有咁多野食,都十分豐富。