2024-01-09
秋風又吹起,👩❤️👨👩❤️👨得閒就約爸爸媽媽飲茶食翻一盅兩件,就揀咗喺銅鑼灣附近嘅呢間餐廳,貪佢近近地又交通方便位置及就腳 💡燈光嘅光線充足。 ~~野生椒炒牛肉 🔥野生椒炒牛肉呢個菜我真係要大讚一番,係道地嘅粵菜中表現非凡嘅佳餚。首先,嗰牛肉選得好,個個片都新鮮多汁,炒得恰到好處,肉質嫩滑。食落去咀嚼感覺剛剛好,即係咁咭嚓咭嚓,又唔會太老,真係正中我嘅胃口。而家講吓添料嘅野生椒,嚟自山林之中嘅野生椒香味獨特,比平時食嘅椒更加香辣齒頰,提升晒整體嘅風味。炒牛肉嘅時候帶起嘅辣氣真係刺激味蕾,惹味得黎又唔會太辣,仲特別適合鍾意食辣嘅食客。當牛肉同野生椒拌埋一齊食,完美結合成為一道美味嘅佳餚。而且我覺得個菜既能做主食又能當下酒菜,真正多用途。食一口咁滋味嘅野生椒炒牛肉,不禁令人食指大動想再嚟第二三口。呢個菜嘅調味掌握得非常好,唔單止辣味恰到好處,係牛肉嘅自然鮮甜都完整保留。如果要我推介一道必試嘅菜式,我一定會推呢個野生椒炒牛肉無誤。下次同朋友聚餐,一定會再次點單,讓大家都可以品嚐到呢一道咁美味嘅香辣菜!👍🏻👍🏻 ~~紅燒乳鴿 🔥選用上等乳鴿製作而成,肉質鮮嫩多汁,每一口都能感受到原汁原味和口感的細
~~野生椒炒牛肉 🔥
~~紅燒乳鴿 🔥
選用上等乳鴿製作而成,肉質鮮嫩多汁,每一口都能感受到原汁原味和口感的細膩。
~~乾煸四季豆 🔥
係食過最出色嘅『乾煸四季豆』! 完全唔油膩,仲好乾爽, 加上四季豆幼嫩爽脆,微辣惹味!酸辣脆蘿蔔都好好味,酸辣可口。 這家餐廳提供各種口味的點心供選擇,都能滿足不同口味的人。餐廳都服服務得好好,我地對它的印象都唔錯應該可以約第二次.😍