可以話係人生第一次食意大利菜,天氣逐漸入秋涼,住喺沙田嘅我早幾日走咗入去沙田買,同媽咪入咗嚟間餐廳。餐廳入面嘅裝修相當之有意大利感覺,最特別嘅係佢張枱用紅白格仔襯托,就好似意大利國旗咁又紅又白,好有民族風格!Mango Shrimps Salad $138相當豐富嘅一道沙律,用芒果來配合蝦,同埋沙律,令到整體感覺新鮮而且飽肚,芒果亦都相當之鮮甜,冷盤感覺清新,有創意,係一度好好嘅開胃菜式!Clams with beer $138西餐例牌會食嘅白酒煮蜆,但呢間同平時可食嘅有啲唔同,就係佢嘅忌廉比較重,用啤酒煮,酒味更加濃郁,而且佢蜆肉亦都比較大隻,食完好想再叫多一碟!Formaggio pizza $138食意大利菜又點可以冇意大利Pizza呢,formaggio即起司,cheese芝士咁解。芝士味相當之重,而且係我自愛薄批,博批可以話係最傳統嘅意大利Pizza,口感相當好!最後當然係甜品時間啦Tiramisu $56係意大利最普遍同埋最吸引嘅甜品而呢間嘅甜品做得亦都相當之細緻,冷冰冰感覺又唔會話過甜,有奶酪味道,好似雪糕咁,係我自愛嘅甜品之一!兩個人total食左唔洗500,的確係一間
Mango  shrimps  salad

Tiramisu
最後當然係甜品時間啦

Tiramisu $56

係意大利最普遍同埋最吸引嘅甜品

兩個人total食左唔洗500,的確係一間相當之抵食嘅隱世意大利餐廳!
Mango  shrimps  salad
Clams  with  beer